Sveriges populäraste radonmätning, i villor och fritidshus

Radon orsakar 500 unika lungcancerfall varje år i Sverige. 4 486 personer i Sverige fick diagnosen lungcancer år 2022 - vilket gör det till den vanligaste cancerrelaterade dödsorsaken.

6M+ dosor sålda

Godkända av SWEDAC och följer SSM:s metodbeskrivningar

Fri frakt

Vi levererar ditt paket samma dag utan fraktkostnad

Telefonsupport

Du slipper knappval och kopplas direkt till en medarbetare

Svenskt laboratorium

Störst i världen med kunder i fler än 80 länder

Bästsäljande produkter

2-dagars mätning vid köp och försäljning av hus

2 796 kr

Beställ här

10-dagars korttidsmätning i villa inkl. riskbedömning

1 276 kr

Beställ här

EcoQube - Radonmätare för villor & lägenheter

2 396 kr

Beställ här

Beräkna antalet dosor

Fyll i information om din bostad i kalkylatorn för att beräkna antalet dosor som behövs för att utföra en ackrediterad långtidsmätning.

Ange totalt antal våningsplan med boutrymmen i huset:


Gratis medlemskap i Villaägarna - En självklarhet för husägare

Vi erbjuder dig som kund möjligheten att bli medlem i Villaägarna kostnadsfritt under ett helt år. Genom att bli medlem får du tillgång till en rad förmåner som gör vardagen enklare som husägare. Du kommer bland annat få ta del av rabatter och erbjudanden som kan sänka hushållets utgifter.

Guide för dig som har radonhalter över referensvärdet

Vid förhöjda radonhalter över referensvärdet är det viktigt att få ner de uppmätta halterna. Genom att minska exponeringen för radon minskar man också risken att i slutändan drabbas av lungcancer.

Tusentals svenska villaägare har mätt radon


Därför ska du välja Radonova

30+ år erfarenhet

Över 30 års erfarenhet av radonmätningar

Vi grundades 1986 i samband med Tjernobylolyckan. Vi fick i uppdrag av Sveriges regeringen att mäta det radioaktiva nedfallet.

6M+ radondosor

Över 6 miljoner radondosor levererade

Vi har flera moderna och säkra produktionslinjer för våra varumärken. Vi producerar när behov uppstår upp till 400 000 radondosor varje månad.

1M+ mätningar

Över 1 000 000 mätningar gjorda

Vissa mätningar kräver 2 radondosor, andra tiotusentals när ett stort område ska kartläggas. Vi hjälper dig med din radonmätning.

Aktiva i 80+ länder

Kunder och mätningar i fler än 80 länder

Vi har den expertis som krävs för att genomföra en radonmätning på rätt sätt, oavsett land. Vi följer lokala metodbeskrivningar i alla länder.

Lär dig mer om radon och radonmätning

Radonmätning i villa

Årsmedelvärdesmätning är det säkraste sättet att bedöma risken med radon i ditt hem. Mätresultatet kan jämföras med det svenska referensvärdet på 200 Bq/m³. Mätningen ska genomföras 2 – 3 månader under perioden 1 oktober till 30 april. Efter mätningen returnerar du dosorna kostnadsfritt till vårt laboratorium. Resultatet av mätningen skickas sedan via mail till dig.

Korrekt radonmätning i din bostad

Radonovas villamätning är Sveriges mest sålda radonmätning då vi garanterar ett korrekt mätresultat – vilket tyvärr inte är en självklarhet när det kommer till mätutrustning. Beställ därför en oberoende ackrediterad radonmätning från Radonova. En ny mätning rekommenderas alltid om du ska sälja bostaden, är nyinflyttad eller har utfört renoveringar.

Radonmätning vid en bostadsaffär

Vid förhöjda radonhalter i en villa måste man genomföra åtgärder för att sänka radonhalten. Boverket räknar med att 250 000 villor har för hög halt av radon, och var 7:e villa som säljs har förhöjda radonhalter. En åtgärd kostar i genomsnitt mellan 40 000 och 60 000 kronor.

Nyhetsflöde

april 08, 2024

Radonmätning – nu en snabb och enkel del av överlåtelsebesiktningen

februari 26, 2024

Tre saker att tänka på när man använder radondosor för korttidsmätning

januari 30, 2024

Varför ska man mäta radon under vinterhalvåret?

januari 24, 2024

Kan radon göra ett hus obeboeligt?