Skip to main content
0

Radonova – den globala experten inom radonmätning

Av januari 25, 2022februari 24th, 2022Radonmätning

Med över fem miljoner sålda detektorer i över 80 länder är Radonova den världsledande experten inom radonmätning. Vår mångåriga erfarenhet gör också att vi har en unik erfarenhetsbank som det lönar sig att använda. Att vi kan blicka bakåt hjälper våra kunder att se framåt. Genom att förstå våra kunders vardag säkerställer vi att processerna är effektiva och gör genomförandet av en radonmätning enkel och säker.

Kvalitet, närhet och några av världens främsta experter

För att klara av att möta våra kunders behov förenar Radonova den främsta tekniken och högsta kvalitet i alla led med gedigen kunskap om varje enskild marknad där vi verkar. Till vår hjälp har vi också forskare och sakkunniga som ligger i absolut framkant av utvecklingen. Våra medarbetare medverkar i både nationella och internationella forskningsprojekt och anlitas regelbundet som sakkunniga i olika expertpaneler och dylikt. Myndigheter världen över använder också Radonovas kunskap när nya metodbeskrivningar, standarder och regelverk tas fram.

– Eftersom vi är ett företag med rötterna i universitetsvärlden har vi alltid värnat om att ha en mycket hög kompetensnivå bland vår personal. Radonova har fyra medarbetare som avlagt doktorsexamen inom naturvetenskap vilket också bidrar till att vi tagit en världsledande roll som experten inom det här området. Samtidigt strävar vi alltid efter att omsätta den kunskapen till nytta för våra kunder. I en komplicerad värld vill vi alltid vara enkla att jobba med, säger Karl Nilsson, vd för Radonova Laboratories.

– På Radonova, liksom i de flesta kunskapsföretag, är medarbetarna den viktigaste konkurrensfaktorn. Deras engagemang och kompetens avgör hur vi lyckas som företag. Vi vet att det bakom varje framgångsrikt projekt finns en stark vilja och kraft att göra skillnad i våra kunders vardag liksom i samhället i stort, fortsätter Karl Nilsson.

Maria Hansen Dugdale är det senaste tillskottet i Radonovas expertteam. Maria har en doktorsexamen i partikelfysik och stor erfarenhet inom området radoninstrument och material.  Genom förvärvet av GM Scientific har Maria blivit en del av Radonovas organisation.

– Med min bakgrund inom experimentell partikelfysik, dataanalys och arbete med både hård- och mjukvara har jag kunskap och verktyg som är mycket användbara i arbetet med radon. Partikeldetektering och statistiska osäkerheter är väldigt bekanta ämnen som hjälper mig i vardagen och i dialogen med våra kunder. Det är också stimulerande att vara del av en organisation som värdesätter kunskap och forskning. Tillsammans utmanar vi varandra att hela tiden bli ännu bättre på att mäta och analysera radon, kommenterar Maria Hansen Dugdale.

Radonova på GARRM, Radonova är den världsledande experten på radonmätning

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.