Radonovas internationella expansion fortsätter med ny partner i Portugal

Radonova har tecknat ett nytt samarbetsavtal med portugisiska Radinov. Avtalet innebär att Radinov blir Radonovas lokala partner och återförsäljare i Portugal.

Radinov har lång erfarenhet av arbete med strålskydd och räknar nu med att expandera verksamheten inom radonmätningar, särskilt på arbetsplatser. Företaget har sitt huvudkontor i Porto.

Med en partner och återförsäljare i Portugal fortsätter Radonovas expansion på den iberiska halvön där Radonova sedan tidigare har väl utvecklade samarbeten i Spanien. Med Radinov som partner får Radonova nu en större närvaro i regionen där radonfrågan under de senaste åren kommit högre upp på agendan. Till stor del som en följd av att både Portugal och Spanien implementerat EURATOM BSS, ett direktiv som har en avgörande betydelse i arbetet med radon.

– Portugal och Spanien delar på många punkter samma geologiska förutsättningar. En sak som skiljer länderna åt är att Portugal inte delar in landet i olika riskområden. Hela landet betraktas i stället som ett riskområde och därför är radonmätningar obligatoriska på alla arbetsplatser, kommenterar José-Luis Gutiérrez Villanueva, Radonovas expert på analys av data och olika tekniker för radonmätning.

– Vår verksamhet är utpräglat global och Radonova har i dag kunder i över 80 länder. Samtidigt vet vi sedan tidigare hur viktigt det är att ha en lokal närvaro och arbeta med drivna och duktiga partner. Varje land har sina förutsättningar och behov. I Portugals fall kan det till exempel handla om att all information som rör arbetsplatsmätningar ska vara på portugisiska. Med Radinov som partner får vi goda förutsättningar att expandera och hjälpa ytterligare ett land i arbetet med att begränsa de skadliga effekterna av radon, säger Karl Nilsson, vd för Radonova Laboratories.

Utöver huvudkontoret i Uppsala har Radonova lokala kontor i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Norge samt lokala partner i ett stort antal länder.

I oktober har European Radon Association (ERA) sitt årliga event och ROOMS-möte på Madeira.


Mer information finns här.

På bilden: José-Luis Gutiérrez Villanueva, Radonova och Nuno Reis, Radinov

Publicerad

oktober 01, 2024

Kategori(er)
Generellt

Relaterade nyheter

oktober 15, 2024

Viktigt att följa Strålsäkerhetsmyndighetens uppmaning om ökad radonmätning

september 30, 2024

ARMON väcker uppmärksamhet i forskarvärlden

september 23, 2024

Vad är radon?

september 04, 2024

Gör en radonmätning i ditt hus – vi bjuder på ett medlemskap i Villaägarna