Skip to main content
0

Rekord i radonlabbet – 34 000 analyserade detektorer på en vecka

Maj månad innebär som alltid en säsongstopp för Radonova. I år slog världens ledande radonlaboratorium rekord i antal rapporterade detektorer på en vecka. Under vecka 18 hanterade Radonova cirka 34 000 inkomna detektorer. Efter ett par år där pandemin till viss del begränsat förutsättningarna att mäta radon råder det nu högtryck på den globala marknaden för radonmätningar.

Oscar Wännerud är ansvarig för Radonovas laboratorium och kommenterar högsäsongen:
– Vår nya produktionslina har hjälpt oss att öka kapaciteten både vad gäller utgående leveranser och i mottagningen av våra detektorer. Vi arbetar hela tiden för att eliminera flaskhalsar och kan nu köra flera processer parallellt. Det gör också att vi kan möta det ökade behovet av radonmätningar på ett smidigt sätt. Över lag har tiden vi behöver för att analysera detektorerna minskat från redan låga nivåer. Samtidigt är tipset till kunderna att registrera sina uppgifter via Mina sidor, då får man alltid kortast möjliga analystid.

– I och med att vi har kunder i över femtio länder behöver vi ha flexibilitet och kapacitet nog att hantera en allmänt större efterfrågan i kombination med säsongstoppar. Dessutom har vi under de senaste åren breddat vår produktportfölj rejält. Det gör också att vi behövt öka vår kapacitet och i dag kan hantera större volymer än någon annan aktör.

Fler företag mäter radon

Radonova fortsätter också att se en tydlig ökning där fler företag vill och måste mäta radon i arbetsmiljön.
– Den nya och striktare lagstiftning som införts i flera länder har bidragit till att vi får analysera fler detektorer. Med tanke på de hälsorisker som förhöjda radonhalter medför känns det bra att vara en del av en utveckling där färre människor utsätts för förhöjda radonhalter. Budskapet är också att det är enkelt att mäta radon, både för privatpersoner och arbetsgivare. Vår kundtjänst guidar gärna den som har frågor eller är osäker.

Rekord i antal analyserade detektorer

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.