Skip to main content
0

Radonovas partner möter hårdare krav i Frankrike

Liksom i flera andra länder har medvetenheten om radon och dess skadliga inverkan på hälsan ökat också i Frankrike. Utvecklingen drivs på av nya förordningar och regler som ställer höga krav i alla led. Vi har träffat Julien Ranouil på Radonovas franska partner DosExpert. Julien har arbetat som strålskydds- och radonkonsult i många år och berättar här hur förordningen EURATOM BSS 59/2013 förändrar arbetet med radonmätning.

Hur arbetar ni för att matcha den ökande efterfrågan på radonmätningar i Frankrike?

Sedan sommaren 2018 har efterfrågan på tillförlitliga radonmätningar ökat snabbt i Frankrike. Som världsledande inom radonmätning är Radonova en pålitlig partner som alltid har kunnat uppfylla våra kunders krav. Vårt samarbete bygger på ömsesidigt förtroende. Kraven från franska myndigheter gör att jag behöver en pålitlig partner som kan tillhandahålla högkvalitativa radondetektorer vid behov. Leveransen går alltid snabbt, tekniken är kostnadseffektiv och produkternas kvalitet är världsledande. Dessutom är analysprocessen mycket smidig.

Jämfört med andra leverantörer i Frankrike är Radonova den överlägset mest professionella. Det hjälper också att produktportföljen är bred. Den gör det möjligt för oss att möta alla typer av behov som kunderna kan ha – det gäller allt från branschledande radondetektorn Radtrak² till innovativa instrument som ATMOS.

Hur har marknaden för radonmätning med instrument utvecklats?

På grund av den nya förordningen har vi under de senaste två åren tredubblat utbudet av radondetektorer. Som en konsekvens får vi också fler och fler förfrågningar från kunder som behöver genomföra specifika radonprojekt. Jag tror att efterfrågan på mer skräddarsydda projekt kommer att fortsätta öka, liksom efterfrågan på mer traditionell radonmätning. Det betyder att vi i större omfattning kommer behöva tillförlitliga, lättanvända instrument som är skräddarsydda för olika slags fältarbete.

Som expert på radonmätning, hur står sig Radonova i en jämförelse med konkurrenterna?

De flesta instrument som finns på marknaden är utformade för att uppfylla antingen vetenskapliga eller individuella behov. Det betyder inte att de inte tjänar ett syfte, men många av dem uppfyller inte de behov som präglar en radonkonsults vardag. Radonovas produkter och tjänster är i det avseendet mycket mer omfattande än någonting annat som finns där ute. Du kan till exempel använda ATMOS för sniffmätningar eller MARKUS för markmätningar. Enligt min mening är ATMOS den bästa detektorn på marknaden för radonkonsulter och jag är säker på att den kommer att bli allt populärare när efterfrågan på radonmätningar ökar än mer. 

Radonova tillhandahåller verktyg som är specifikt utformade för olika situationer och ger radonkonsulter exakt vad de behöver: effektivitet, tillförlitlighet, precision, användarvänlighet och kostnadseffektivitet.

Radonova är ett innovativt företag som erbjuder den bästa servicen och leveransen. Jag vill därför att vårt samarbete ska utvecklas, inte bara som radonkonsult utan som en aktiv distributör av Radonovas produkter, särskilt inom radoninstrument.

Radonova, partner i Frankrike

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.