Skip to main content
0

Radonova vinner flera offentliga upphandlingar i Europa

Av december 14, 2021Nyheter, Radonmätning

På senare tid har Radonova vunnit offentliga upphandlingar i Polen, Österrike, Belgien och Nederländerna. Affärerna är resultatet av en uttalad satsning att hjälpa nationella myndigheter genomföra effektiva radonmätningar och undersökningar som ska öka kunskapen om radon.

Bland annat har den polska regeringen med Radonovas hjälp lanserat en av de största radonundersökningarna någonsin i Europa. I Polen är allmänhetens medvetenhet om hälsokonsekvenserna av radonexponering mycket låg. Samtidigt är Polen ett folkrikt land med stora behov att mäta radon. För att öka kunskapen och samla data, beställde den polska regeringen sommaren 2020 nästan 30 000 detektorer som ska användas under en fyraårsperiod.

– Den här typen av nationell undersökning är mycket viktig eftersom den kommer att öka medvetenheten bland befolkningen. Genom att delta i projektet är vi en viktig kugge i Polens arbete för att minska riskerna som följer av långvarig exponering för förhöjda radonvärden, säger Zuzanna Podgórska, radonexpert och ansvarig för Radonovas verksamhet i Polen.

Tre nya upphandlingar stärker internationella ledarpositionen

Genom en gedigen satsning på offentliga upphandlingar och det framgångsrika arbetet i Polen samt deltagande vid anbudsförfaranden i England, Estland och Serbien har Radonova också valts ut som huvudpartner för leverans av detektorer till ansvariga myndigheter i Österrike, Belgien och Nederländerna.

– Även om vi i dessa fall inte kommer leverera lika många detektorer som i Polen är vi mycket stolta och tacksamma att AGES i Österrike, FANQ i Belgien och RIVM i Nederländerna gett oss förtroendet att leverera detektorer. Att vara delaktiga i nationella upphandlingar har alltid varit prioriterat då det stärker vår position som global ledare och branschexpert, kommenterar Radonovas Thomas Chauvin.

Radonova, offentliga upphandlingar i Europa

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.