Skip to main content
0

Radonova ökar produktionskapaciteten med Viktor och Filip

Av januari 17, 2023Nyheter, Radonmätning

Under de senaste åren har efterfrågan på effektiva och pålitliga radonmätningar ökat, både i Sverige och utomlands. För att stärka rollen som världsledande radonlaboratorium har det bland annat inneburit att Radonova under våren 2021 invigde en ny produktionslinje. Samtidigt har företaget stärkt sin organisation med flera nya medarbetare. De senaste tillskotten är Viktor Danestad (höger) och Filip Djerfh (vänster) som bägge arbetar som processoperatörer.

För att säkerställa en hög leveranssäkerhet och kortast möjliga leveranstider krävs förutom ren produktionskapacitet rationella processer och en hög grad av automatisering, områden som i flera år varit prioriterade på Radonova. Med kunder i över femtio länder, drygt fyra miljoner tillverkade radondetektorer och en bred instrumentportfölj krävs en vältrimmad och stark organisation.

En verksamhet där allt hänger ihop

– Jag tycker det här är ett väldigt spännande jobb. Det ger inblick i nästan alla delar av vår verksamhet och en förståelse för hur företaget fungerar som helhet. Dessutom lär jag mig mycket om våra maskiner och robotik. Att utifrån det kunna identifiera och lösa problem är väldigt tillfredsställande. Som processoperatör arbetar jag till stor del med detektortillverkningen och processerna kring den, exempelvis hanteringen av dosorna våra kunder skickar tillbaka när de mätt färdigt. Det är väldigt tydligt att allt hänger ihop och att vi måste arbeta rationellt i alla led, från tillverkning och produktutveckling till försäljning och support, säger Viktor Danestad.

– Jag har ett stort intresse för hur maskiner fungerar och hur all mekanik hänger ihop. Det gör att Radonova är en väldigt bra och utvecklande arbetsplats där jag får chansen att arbeta med ett favoritområde samtidigt som det finns goda förutsättningar att utvecklas som individ. Mina intryck från Radonova är så här långt väldigt positiva, det finns alla möjligheter till personlig utveckling men också trevliga kollegor som hjälps åt att skapa en positiv och framåtblickande arbetsmiljö. Dessutom har vi bra stöd från cheferna som gärna delar kunskap och erfarenhet om radon och radonmätning, kommenterar Filip Djerfh.

Radonova ökar kapaciteten med Filip och Viktor

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.