Skip to main content
0

Radonova har central roll i stort polskt radonprojekt

Av februari 16, 2021Nyheter

Precis som många andra europeiska länder implementerade Polen sommaren 2020 en ny förordning om radon i form av EURATOM:s direktiv BSS 59/2013. I Polen ska officiella mätningar pågå i minst en månad mellan oktober och mars. Om radonhalten överskrider referensnivån på 300 Bq/m³ bör radonsänkande åtgärder genomföras .

Omedelbart efter att förordningen blev lag beslutade hälsomyndigheten också att inleda en rikstäckande radonundersökning som kommer att genomföras under de kommande fyra åren. Radonova och lokalt ansvariga Zuzanna Pódgorska kommer tillsammans med ACTE att ha en framträdande roll i projektet.

Erfarenhet av omfattande radonprojekt

Radonovas erfarenhet av stora radonprojekt och kapacitet att leverera radondetektorer av högsta kvalitet övertygade de polska myndigheterna att välja företagets produkter och tjänster för att genomföra projektet. Efter en framgångsrik första etapp där Radonova levererade mer än 9 000 detektorer, har hälsomyndigheten nu gett grönt ljus för att driva projektets andra fas under 2021. Det omfattar även en leverans av ytterligare 8 000 detektorer från Radonova.

– Beslutet att genomföra undersökningen bekräftar att de polska myndigheterna ser radon som en viktig folkhälsofråga. Trots den pågående pandemin har de visat ett mycket starkt intresse att identifiera och uppmärksamma riskerna med exponering för radon. De lösningar och tjänster vi erbjuder gör det möjligt för oss att hantera och delta i stora radonprojekt som det här. Vi är självklart glada att de polska myndigheterna valde oss som partner i det här viktiga och långsiktiga projektet, säger Karl Nilsson, vd för Radonova Laboratories.

Radonova, radonprojekt Polen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.