Skip to main content
0

Radondetektorn Radtrak³ lanseras i ytterligare tre europeiska länder

Av december 7, 2021Mätteknik, Nyheter

Radonovas radondetektor Radtrak³® är godkänd för användning också i Tyskland, Storbritannien och Schweiz. De tre länderna representerar sedan tidigare en betydande andel av Radonovas verksamhet utanför Sverige. Med godkännandet förbättrar Radonova möjligheterna att flytta fram positionerna ytterligare i Europa.

Radtrak³ är efterföljaren till världens mest sålda radondetektor Radtrak²® och lanserades under våren 2021. Sedan dess har Radtrak³ framgångsrikt lanserats och säljs i bland annat Sverige, Frankrike, Polen och Österrike.

– Tyskland är en relativt ny marknad för Radonova och landet har först på senare år haft en tydlig reglering kring genomförandet av radonmätning. Att nu kunna förse våra partner i Tyskland med Radtrak³ kommer därför lägligt och gör vårt erbjudande ännu starkare. Med tanke på att Tyskland just nu är den marknad där vi växer snabbast i Europa kommer det här godkännandet att ha stor betydelse och kunna främja ytterligare tillväxt, kommenterar Radonovas Patrik Nöteberg, försäljningsansvarig för Tyskland.

– Radtrak² var redan den bästa radondetektorn för långtidsmätning som varit tillgänglig i Storbritannien. Med Radtrak³ förbättrar vi nu förutsättningarna ytterligare. Med den senaste radondetektorn kan vi fortsätta att flytta fram positionen på en stor och viktig marknad med omfattande behov att genomföra säkra och smidiga radonmätningar, säger Maria Dugdale, ansvarig för Radonova i Storbritannien.

– Schweiz är ett land där Radonova redan tidigare har en ledande position. Vi har mätt radon i Schweiz i decennier och har flera mycket trogna partner. Radtrak³ kommer med stor sannolikhet bidra till att vi kan stärka vår ledande position ytterligare, säger Karl Nilsson, VD för Radonova

– Att vi nu kan erbjuda fler kunder vår senaste och bästa radondetektor är givetvis en viktig framgång. Under nästa år räknar vi också med att lansera Radtrak³ på fler marknader, avslutar Karl Nilsson.

Radtrak³ har i jämförelse med andra radondetektorer en mer praktisk utformning och kräver vid produktionen mindre plast utan att kompromissa med mätsäkerheten.

Radtrak3

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.