Skip to main content
0

Radondagen 2021: årets event för dig som arbetar med radonfrågor

Av februari 9, 2021Nyheter

Den 17 mars är det åter dags för Radondagen. Årets upplaga genomförs som en digital konferens med ett spännande program och stora möjligheter till interaktion. Radondagen är evenemanget för alla som vill hålla sig uppdaterade och skaffa sig kunskapen och verktygen för att arbeta med modern radonmätning.

Radondagen omfattar inspirerande föredrag med goda exempel från verkligheten där vi bland annat får ta del av Radonovas statistik från mer än 60 000 mätningar av arbetsplatser. Radonova finns även med som utställare och berättar om företagets senaste nyheter, t ex den nya radondosan för långtidsmätning av radon, Radtrak³.

Myndigheter och politiker på plats

Strålsäkerhetsmyndigheten medverkar också och berättar om hur de ser på radon vad gäller arbetsplatser. Som vanligt medverkar även en politikerpanel som i år består av riksdagsledamöterna Leif Nysmed (S), Roger Hedlund (SD), Larry Söder (KD) och Ola Johansson (C). Ämnen som kommer att beröras av riksdagspolitikerna är radonbidraget och radonfrågor kopplade till Energideklarationen och fastighetsförsäljning samt genomgång av politikernas egna förslag.

– I år ser vi särskilt fram emot att ta del av hur Arbetsmiljöverket och Strålsäkerhetsmyndigheten planerar för tillsynen av radonförekomsten på svenska arbetsplatser. Det blir också intressant att höra om regeringen har budgeterat myndigheterna tillräckligt mycket pengar för att sköta den, säger Karl Nilsson, vd Radonova Laboratories.

– Som världens största mätlaboratorium och instrumentleverantör vill vi förstås vara en aktiv del i utvecklingen av radonbranschen i Sverige. Radondagen är det enskilt viktigaste evenemanget för alla som arbetar med radonfrågor och vi ser fram emot en dag fullmatad med utbyte av erfarenheter, kunskap och inspiration, avslutar Karl Nilsson.

Om Radondagen:

Radondagen organiseras av Svensk Radonförening och är en öppen konferens för alla som arbetar med och är intresserade av radon där du som deltagare också har möjlighet att ställa frågor till myndigheter och radonexperter.

För anmälan och program:

Du anmäler dig enkelt via Svensk Radonförenings hemsida för konferensen - www.radondagen.org. Här kan du även ta del av programmet i sin helhet.

Radondagen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.