Skip to main content
0

Radon högt på agendan vid europeiska konferenser

Av juni 7, 2022september 27th, 2022Radonmätning

Under de närmaste månaderna kommer Radonova medverka vid ett antal evenemang där experter och branschföreträdare träffas för att diskutera den senaste utvecklingen inom radonområdet. Efter ett par år med begränsade möjligheter att träffas håller sommaren och hösten 2022 på att bli en spännande period för alla med intresse för radon.

Den 27 till 29 september kommer Radonova att delta i det årliga mötet för European Radon Association (ERA). Under evenemanget som går av stapeln i Bergen kommer ERA bland annat att hålla en workshop kring Radon Outcomes On Mitigation Solutions (ROOMS). Experter från hela Europa kommer att närvara, inklusive forskare, tekniker, folkhälsoexperter och beslutsfattare som på olika sätt arbetar med radon. På dagordningen finns bland annat frågor som rör sanering och förebyggande konstruktionsteknik, strategier och regelverk.

Dela forskningsresultat och erfarenheter kring radon

­– Vi är väldigt glada över möjligheten att få träffa kollegor och diskutera de senaste forskningsresultaten och erfarenheterna kring radon. Evenemanget ger en unik möjlighet att samarbeta, dela kunskap och förstå vad vi behöver prioritera, både nationellt och globalt, säger Radonovas José-Luis Gutiérrez Villanueva, sekreterare för ERA.

EURADOS (20-24 juni) i Belgrad är ett annat evenemang som Radonova kommer att delta i. Det är den årliga konferensen för European Radiation Dosimetry Group som förväntas locka mellan 300 och 400 deltagare. EURADOS:s huvudmål är att främja den vetenskapliga förståelsen för dosimetri och joniserande strålning. Arbetet syftar till att bidra till den tekniska utvecklingen av metoder och instrument och deras implementering i rutinmässig dosimetri.

Tidigare i juni kommer Radonova även att delta i Indoor Air 2022 (12-16 juni), som äger rum vid Östra Finlands universitet (Kuopio campus). Mottot för konferensen är ”friska människor i hälsosamma inomhusmiljöer”. De ämnen som tas upp är bland annat hälsoresultat, exponering, radonkällor, nya material, utveckling av analytiska verktyg och byggnaders hållbarhet. På konferensen kommer Radonovas José-Luis Gutiérrez Villanueva att stå värd för en 1,5 timmes workshop där han presenterar grunderna för radonmätningar.

Slutligen, den 27-30 juni, kommer Radonova att delta i den tionde internationella konferensen om ”High Level Environmental Radiation Areas” som äger rum i Strasbourg. Det är en väletablerad konferens där radon är ett av många ämnen som diskuteras.

Radon är på agendan vid ERA:s möte i Bergen, Norge

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.