Skip to main content
0

Finska Strålsäkerhetscentralen STUK godkänner Radonovas radoninstrument SPIRIT

Av februari 21, 2023Mätteknik, Nyheter

Radonova har erhållit den finska Strålsäkerhetscentralen STUK:s godkännande av SPIRIT radonsensor för användning vid radonmätning. STUK:s godkännande innebär att SPIRIT uppfyller de krav som finsk lag ställer på radonmätningsinstruments säkerhet och kvalitet. Det innebär också att Radonovas kunder i Finland kan använda ett tillförlitligt instrument som är godkänt av den finska tillsynsmyndigheten.

STUK är en stark internationell referens

– STUK:s godkännande är ett viktigt steg framåt och ett kvitto på att SPIRIT håller en mycket hög klass sett till tillförlitlighet och säkerhet. Den finska Strålsäkerhetscentralen har ett väldigt gott renommé inte bara i Finland utan även i andra länder. Det är därför en stark internationell referens avseende joniserande strålning, i synnerhet radonmätningar. Det gör också godkännandet viktigt när vi fortsätter att introducera SPIRIT på en global marknad, säger José-Luis Gutiérrez Villanueva, radonmätningsspecialist på Radonova.

– Marknaden för radoninstrument utvecklas snabbt. Godkännanden från STUK ger samtidigt kunderna en garanti att instrumentet håller en hög standard och att resultaten är pålitliga. STUK är genomgående mycket professionella och har en väldigt väl inarbetad process för godkännande. Vi är både glada och stolta över att de nu godkänt SPIRIT, avslutar José-Luis Gutiérrez Villanueva.

Finska STUK godkänner SPIRIT

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.